Kolačići

Neke web stranice koriste kolačiće. Kolačići ne oštećuju vaše računalo i ne sadrže viruse. Kolačići se koriste kako bi našu ponudu učinili kvalitetnijom. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu i spremaju u vašem pregledniku.

Naša web stranica koristi sljedeće vrste kolačića:

„kolačići sesije“ koji se samo privremeno pohranjuju tijekom sesije pregledavanja kako bi se omogućilo normalno korištenje sustava i brišu se s uređaja kada se preglednik zatvori;

„trajni kolačići“ koje čita samo naša web stranica, spremljeni su na računalu na određeno vrijeme i ne brišu se kada se preglednik zatvori. Ti se kolačići upotrebljavaju tamo gdje trebamo znati tko ste za ponovljene posjete, na primjer kako bi nam omogućili pohranu vaših postavki za sljedeću prijavu;

„kolačići trećih strana“ koje postavljaju druge online usluge koje pokreću sadržaj na stranici koju pregledavate, na primjer, tvrtke za analitiku trećih strana koje analiziraju naš pristup webu.

Većina kolačića koje koristimo su ‘kolačići sesije’. Oni se automatski brišu na kraju vašeg posjeta. Ostali kolačići ostaju pohranjeni na vašem krajnjem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići nam omogućuju da prepoznamo vaš preglednik sljedeći put kada posjetite našu web stranicu.

Možete prilagoditi postavke svog preglednika, tako da primate obavijesti o kolačićima i dopuštate kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, odbijate prihvaćanje kolačića u određenim slučajevima ili općenito te omogućujete automatsko brisanje kolačića prilikom zatvaranja preglednika. Onemogućavanje kolačića može ugroziti funkcije ove web stranice.

Datoteke zapisnika poslužitelja

Pružatelj web stranice automatski prikuplja i pohranjuje informacije u zapisničkim datotekama poslužitelja koje nam automatski šalje vaš preglednik. Ove informacije uključuju:

Vrsta preglednika i verzija preglednika

Korišteni operativni sustav

URL preporuke

Naziv glavnog računala za pristup

Vrijeme zahtjeva poslužitelja

Ovi se podaci ne mogu pripisati određenim osobama. Ovi podaci se ne kombiniraju s drugim izvorima podataka. Zadržavamo pravo naknadne analize ovih podataka, ako su nam poznati konkretni dokazi o nezakonitom korištenju.

Kontakt obrazac

Kada nam pošaljete zahtjeve ili upite pomoću obrasca za kontakt, podatke koje navedete u obrascu za kontakt, pohranjujemo kako bismo obradili vaš zahtjev ili upit i u slučaju dodatnih pitanja. Ne prosljeđujemo ove podatke bez vašeg pristanka.

Svjedočanstva

Uz ostale preporuke na našoj web stranici prikazujemo osobna svjedočanstva zadovoljnih Korisnika naših usluga. Uz vaš pristanak, možemo objaviti vaše svjedočanstvo zajedno s vašim imenom. Ako želite ažurirati ili izbrisati svoje svjedočanstvo, možete nas kontaktirati na foticvila@gmail.com.

Informacije o email komunikaciji putem newslettera

Ako želite dobiti newsletter ponuđen na web stranici, potrebna nam je vaša e-mail adresa. Prikupljaju se dodatni podaci (e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela). E-mail adresa i ime su obavezni za pretplatu na naš newsletter. Ove podatke koristimo isključivo za pružanje traženih informacija i ne prosljeđujemo ih trećim stranama.

Svoj pristanak za pohranu svojih podataka i e-mail adrese i korištenje tih informacija za slanje newslettera možete povući u bilo kojem trenutku, koristeći, na primjer, poveznicu ‘Odjava’ u newsletteru.

MailChimp softver

Ova web stranica koristi softver MailChimp slanje newslettera. MailChimp je servisni softver koji se može koristiti za organiziranje i analizu slanja newslettera. Informaciji o čuvanju podataka možete pronaći na linku https://mailchimp.com/help/mailchimp-european-data-transfers/.

Naš bilten poslan pomoću MailChimpa omogućuje nam analizu ponašanja primatelja newslettera. Možemo analizirati koliko primatelja otvara newsletter i koliko često se klika na linkove u biltenima.

Podaci se obrađuju na temelju vašeg pristanka (članak 6. stavak 1. a) GDPR (Opća uredba o zaštiti podataka). Ovu privolu možete povući u bilo kojem trenutku odjavom na newsletter. Takvo povlačenje neće utjecati na legitimnost postupaka obrade podataka prije povlačenja privole. Ako ne želite da softver MailChimp analizira vaše radnje, morate se odjaviti s newslettera. U svakom biltenu pružamo relevantnu poveznicu.

Pretplatom na naš newsletter dajete privolu da se vaši osobni podaci prikupljaju, koriste, otkrivaju i pohranjuju kako je navedeno u MailChimp Politici privatnosti dostupnim na https://mailchimp.com/legal/. Podatke koji su nam dostavljeni u svrhu primanja newslettera pohranit ćemo do trenutka kada se ne odjavite s newslettera, a nakon otkazivanja newslettera, ti će podaci biti izbrisani i s naših poslužitelja i s MailChimp poslužitelja.

Google Analytics

Ova web stranica koristi funkcije usluge Google Analytics web analize.

Google Analytics koristi kolačiće. Google Analytics prikuplja informacije o tome koliko često korisnici pristupaju web stranici, koje stranice posjećuju, kada to čine, itd. Informacije koje dobivamo od usluge Google Analytics koristimo samo za poboljšanje naših usluga. Google Analytics prikuplja IP adresu koja vam je dodijeljena na datum kada posjetite web stranice, a ne vaše ime ili druge identifikacijske podatke. Ne kombiniramo podatke prikupljene upotrebom alata Google Analytics s podacima koji vas mogu osobno identificirati. Googleova mogućnost korištenja i dijeljenja informacija koje prikuplja Google Analytics o vašim posjetima ovoj web stranici ograničena je Google Analytics prikuplja IP adresu koja vam je dodijeljena na datum kada posjetite web stranice, a ne vaše ime ili druge identifikacijske podatke. Ne kombiniramo podatke prikupljene upotrebom alata Google Analytics s podacima koji vas mogu osobno identificirati. Googleova mogućnost korištenja i dijeljenja informacija koje prikuplja Google Analytics o vašim posjetima ovoj web stranici ograničena je i možete ju potražiti na ovom linku https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/us/

 

Dodatak za preglednik

Spremanje kolačića možete spriječiti tako da u skladu s tim konfigurirate postavke softvera preglednika; međutim, želimo istaknuti da to može značiti da ne možete u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Štoviše, možete spriječiti prikupljanje podataka generiranih kolačićima za vašu upotrebu web stranice (uključujući vašu IP adresu) od strane Googlea i obradu tih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika dostupnog na ovoj poveznici: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-analytics-opt-out/fllaojicojecljbmefodhfapmkghcbnh?hl=hr

Google Analytics remarketing

Naše web stranice koriste funkcije Google Analytics remarketinga. Ova funkcija omogućuje povezivanje ciljanih grupa oglašavanja stvorenih pomoću Google Analytics Remarketinga s funkcijama na različitim uređajima Google Adsa. Stoga se personalizirane reklamne poruke temeljene na interesu, koje su prilagođene vama ovisno o vašoj prethodnoj upotrebi i ponašanju surfanja na krajnjem uređaju (npr. mobitelu), također prikazuju na drugom vašem krajnjem uređaju (npr. tabletu ili osobnom računalu).

U bilo kojem trenutku možete isključiti remarketing tako da onemogućite prilagođene oglase na svom Google računu; slijedite vezu u nastavku da biste to učinili: https://adssettings.google.com/authenticated?hl=hr.

Google AdWords i Google praćenje konverzija

Ova web stranica koristi Google Ads uslugu online oglašavanja. Kolačić za praćenje konverzija postavlja se ako kliknete oglas koji isporučuje Google. Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednici spremaju na računalo korisnika. Ovi kolačići prestaju važiti nakon 30 dana i ne koriste se za identifikaciju korisnika.

Informacije dobivene uz pomoć kolačića konverzije koriste se za izradu statistike konverzije, podatke o broju korisnika koji su kliknuli njihov oglas. Međutim, ne prikupljamo nikakve podatke koje bi omogućile identifikaciju korisnika. Ako se želite isključiti iz praćenja, to možete učiniti jednostavno tako da onemogućite Google kolačić za praćenje konverzija u korisničkim postavkama internetskog preglednika. Tada nećete biti uključeni u statistiku praćenja konverzija.

Facebook Pixel

Naša web stranica koristi Facebook Pixel za mjerenje konverzija s Meta platformi.

To se može koristiti za praćenje ponašanja posjetitelja web stranice nakon što su kliknuli na Facebook oglas i bili preusmjereni na web stranicu dobavljača. Posljedično, učinkovitost Facebook oglasa može se procijeniti u statističke svrhe i svrhe istraživanja tržišta, a buduće oglasne kampanje mogu se optimizirati.

Prikupljeni podaci su anonimni za nas kao operatera ove web stranice; nismo u mogućnosti izvući nikakve zaključke u vezi s identitetom korisnika. Međutim, Facebook sprema i obrađuje podatke; stoga je moguća veza s odgovarajućim korisničkim profilom. Facebook može koristiti podatke u vlastite svrhe oglašavanja u skladu s Facebookovom politikom korištenja podataka. Kao rezultat toga, Facebook može omogućiti isporuku oglasa na i izvan Facebook stranica. Kao operater naše web stranice, ne možemo utjecati na ovu upotrebu podataka.

Dodatne informacije o zaštiti vaše privatnosti možete pronaći u Facebook politici privatnosti: https://www.facebook.com/privacy/policy/?entry_point=data_policy_redirect&entry=0

Također možete onemogućiti funkciju ponovnog marketinga “Prilagođena publika” u postavkama oglasa na https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Da biste to učinili, morate biti prijavljeni na Facebook.

Ako nemate Facebook račun, možete onemogućiti Facebook oglašavanje temeljeno na korištenju na web stranici European Interactive Digital Advertising Alliance: http://youronlinechoices.eu/.